Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૨. દુતિયપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના

    2. Dutiyapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā

    યો ચ પટિગ્ગહેત્વા ભુઞ્જતીતિ સમ્બન્ધો. અત્તનો વા ભત્તં દાપેન્તિયાતિ એત્થ સચેપિ અત્તનો ભત્તં દેતિ, ઇમિના સિક્ખાપદેન અનાપત્તિયેવ, પુરિમસિક્ખાપદેન આપત્તિ. અઞ્ઞેસં વા ભત્તં દેન્તિયાતિ એત્થ પન સચે દાપેય્ય, ઇમિના સિક્ખાપદેન આપત્તિ ભવેય્ય, દેન્તિયા પન નેવ ઇમિના, ન પુરિમેન આપત્તિ.

    Yo ca paṭiggahetvā bhuñjatīti sambandho. Attano vā bhattaṃ dāpentiyāti ettha sacepi attano bhattaṃ deti, iminā sikkhāpadena anāpattiyeva, purimasikkhāpadena āpatti. Aññesaṃ vā bhattaṃ dentiyāti ettha pana sace dāpeyya, iminā sikkhāpadena āpatti bhaveyya, dentiyā pana neva iminā, na purimena āpatti.

    દુતિયપાટિદેસનીયસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyapāṭidesanīyasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact