Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. દુતિયપુગ્ગલસુત્તં

    10. Dutiyapuggalasuttaṃ

    ૬૦. ‘‘અટ્ઠિમે, ભિક્ખવે, પુગ્ગલા આહુનેય્યા…પે॰… અનુત્તરં પુઞ્ઞક્ખેત્તં લોકસ્સ. કતમે અટ્ઠ? સોતાપન્નો , સોતાપત્તિફલસચ્છિકિરિયાય પટિપન્નો…પે॰… અરહા, અરહત્તાય પટિપન્નો. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, અટ્ઠ પુગ્ગલા આહુનેય્યા…પે॰… અનુત્તરં પુઞ્ઞક્ખેત્તં લોકસ્સા’’તિ.

    60. ‘‘Aṭṭhime, bhikkhave, puggalā āhuneyyā…pe… anuttaraṃ puññakkhettaṃ lokassa. Katame aṭṭha? Sotāpanno , sotāpattiphalasacchikiriyāya paṭipanno…pe… arahā, arahattāya paṭipanno. Ime kho, bhikkhave, aṭṭha puggalā āhuneyyā…pe… anuttaraṃ puññakkhettaṃ lokassā’’ti.

    ‘‘ચત્તારો ચ પટિપન્ના, ચત્તારો ચ ફલે ઠિતા;

    ‘‘Cattāro ca paṭipannā, cattāro ca phale ṭhitā;

    એસ સઙ્ઘો સમુક્કટ્ઠો, સત્તાનં અટ્ઠ પુગ્ગલા.

    Esa saṅgho samukkaṭṭho, sattānaṃ aṭṭha puggalā.

    ‘‘યજમાનાનં મનુસ્સાનં, પુઞ્ઞપેક્ખાન પાણિનં;

    ‘‘Yajamānānaṃ manussānaṃ, puññapekkhāna pāṇinaṃ;

    કરોતં ઓપધિકં પુઞ્ઞં, એત્થ દિન્નં મહપ્ફલ’’ન્તિ. દસમં;

    Karotaṃ opadhikaṃ puññaṃ, ettha dinnaṃ mahapphala’’nti. dasamaṃ;

    ગોતમીવગ્ગો પઠમો.

    Gotamīvaggo paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ગોતમી ઓવાદં સંખિત્તં, દીઘજાણુ ચ ઉજ્જયો;

    Gotamī ovādaṃ saṃkhittaṃ, dīghajāṇu ca ujjayo;

    ભયા દ્વે આહુનેય્યા ચ, દ્વે ચ અટ્ઠ પુગ્ગલાતિ.

    Bhayā dve āhuneyyā ca, dve ca aṭṭha puggalāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯-૧૦. પુગ્ગલસુત્તદ્વયવણ્ણના • 9-10. Puggalasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૬-૧૦. પુગ્ગલસુત્તાદિવણ્ણના • 6-10. Puggalasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact