Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૨. દુતિયપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyapuññābhisandasuttavaṇṇanā

    ૫૨. દુતિયે અરિયકન્તેહીતિ મગ્ગફલસમ્પયુત્તેહિ. તાનિ હિ અરિયાનં કન્તાનિ હોન્તિ પિયાનિ મનાપાનિ. સેસં સુત્તન્તે તાવ યં વત્તબ્બં સિયા, તં વિસુદ્ધિમગ્ગે (વિસુદ્ધિ॰ ૧.૧૨૪ આદયો) વુત્તમેવ.

    52. Dutiye ariyakantehīti maggaphalasampayuttehi. Tāni hi ariyānaṃ kantāni honti piyāni manāpāni. Sesaṃ suttante tāva yaṃ vattabbaṃ siyā, taṃ visuddhimagge (visuddhi. 1.124 ādayo) vuttameva.

    ગાથાસુ પન સદ્ધાતિ સોતાપન્નસ્સ સદ્ધા અધિપ્પેતા. સીલમ્પિ સોતાપન્નસ્સ સીલમેવ. ઉજુભૂતઞ્ચ દસ્સનન્તિ કાયવઙ્કાદીનં અભાવેન ખીણાસવસ્સ દસ્સનં ઉજુભૂતદસ્સનં નામ. આહૂતિ કથયન્તિ. પસાદન્તિ બુદ્ધધમ્મસઙ્ઘેસુ પસાદં. ધમ્મદસ્સનન્તિ ચતુસચ્ચધમ્મદસ્સનં.

    Gāthāsu pana saddhāti sotāpannassa saddhā adhippetā. Sīlampi sotāpannassa sīlameva. Ujubhūtañca dassananti kāyavaṅkādīnaṃ abhāvena khīṇāsavassa dassanaṃ ujubhūtadassanaṃ nāma. Āhūti kathayanti. Pasādanti buddhadhammasaṅghesu pasādaṃ. Dhammadassananti catusaccadhammadassanaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. દુતિયપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તં • 2. Dutiyapuññābhisandasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨. દુતિયપુઞ્ઞાભિસન્દસુત્તવણ્ણના • 2. Dutiyapuññābhisandasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact