Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૩. દુતિયસમાધિસુત્તવણ્ણના

    3. Dutiyasamādhisuttavaṇṇanā

    ૯૩. તતિયે અપ્પટિવાનીતિ ભાવપ્પધાનો નિદ્દેસોતિ આહ ‘‘અનિવત્તનતા’’તિ. ‘‘અપ્પટિવાનિતા’’તિ વત્તબ્બે ‘‘અપ્પટિવાની’’તિ વુત્તં. તથા હિ વીરિયપ્પવાહે વત્તમાને અન્તરા એવ પટિગમનં નિવત્તનં પટિવાનં, તં અસ્સ અત્થીતિ પટિવાની, ન પટિવાની અપ્પટિવાની, તસ્સ ભાવો અપ્પટિવાનિતા, અનિવત્તનાતિ અત્થો. અપ્પટિવાનીતિ વા ઇત્થિલિઙ્ગવસેનેવાયં નિદ્દેસો. અન્તરાયેવ પટિગમનં નિવત્તનં પટિવાની, ન પટિવાની અપ્પટિવાની, અનિવત્તનાતિ અત્થો.

    93. Tatiye appaṭivānīti bhāvappadhāno niddesoti āha ‘‘anivattanatā’’ti. ‘‘Appaṭivānitā’’ti vattabbe ‘‘appaṭivānī’’ti vuttaṃ. Tathā hi vīriyappavāhe vattamāne antarā eva paṭigamanaṃ nivattanaṃ paṭivānaṃ, taṃ assa atthīti paṭivānī, na paṭivānī appaṭivānī, tassa bhāvo appaṭivānitā, anivattanāti attho. Appaṭivānīti vā itthiliṅgavasenevāyaṃ niddeso. Antarāyeva paṭigamanaṃ nivattanaṃ paṭivānī, na paṭivānī appaṭivānī, anivattanāti attho.

    દુતિયસમાધિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasamādhisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. દુતિયસમાધિસુત્તં • 3. Dutiyasamādhisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩. દુતિયસમાધિસુત્તવણ્ણના • 3. Dutiyasamādhisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact