Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. દુતિયસમજીવીસુત્તં

    6. Dutiyasamajīvīsuttaṃ

    ૫૬. ‘‘આકઙ્ખેય્યું ચે, ભિક્ખવે, ઉભો જાનિપતયો દિટ્ઠે ચેવ ધમ્મે અઞ્ઞમઞ્ઞં પસ્સિતું અભિસમ્પરાયઞ્ચ અઞ્ઞમઞ્ઞં પસ્સિતું ઉભોવ અસ્સુ સમસદ્ધા સમસીલા સમચાગા સમપઞ્ઞા, તે દિટ્ઠે ચેવ ધમ્મે અઞ્ઞમઞ્ઞં પસ્સન્તિ અભિસમ્પરાયઞ્ચ અઞ્ઞમઞ્ઞં પસ્સન્તી’’તિ.

    56. ‘‘Ākaṅkheyyuṃ ce, bhikkhave, ubho jānipatayo diṭṭhe ceva dhamme aññamaññaṃ passituṃ abhisamparāyañca aññamaññaṃ passituṃ ubhova assu samasaddhā samasīlā samacāgā samapaññā, te diṭṭhe ceva dhamme aññamaññaṃ passanti abhisamparāyañca aññamaññaṃ passantī’’ti.

    ‘‘ઉભો સદ્ધા વદઞ્ઞૂ ચ, સઞ્ઞતા ધમ્મજીવિનો;

    ‘‘Ubho saddhā vadaññū ca, saññatā dhammajīvino;

    તે હોન્તિ જાનિપતયો, અઞ્ઞમઞ્ઞં પિયંવદા.

    Te honti jānipatayo, aññamaññaṃ piyaṃvadā.

    ‘‘અત્થાસં પચુરા હોન્તિ, ફાસુકં ઉપજાયતિ;

    ‘‘Atthāsaṃ pacurā honti, phāsukaṃ upajāyati;

    અમિત્તા દુમ્મના હોન્તિ, ઉભિન્નં સમસીલિનં.

    Amittā dummanā honti, ubhinnaṃ samasīlinaṃ.

    ‘‘ઇધ ધમ્મં ચરિત્વાન, સમસીલબ્બતા ઉભો;

    ‘‘Idha dhammaṃ caritvāna, samasīlabbatā ubho;

    નન્દિનો દેવલોકસ્મિં, મોદન્તિ કામકામિનો’’તિ. છટ્ઠં;

    Nandino devalokasmiṃ, modanti kāmakāmino’’ti. chaṭṭhaṃ;







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૬. સમજીવીસુત્તદ્વયવણ્ણના • 5-6. Samajīvīsuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૬. સમજીવીસુત્તાદિવણ્ણના • 5-6. Samajīvīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact