Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૨. દુતિયસારણીયસુત્તવણ્ણના

    2. Dutiyasāraṇīyasuttavaṇṇanā

    ૧૨. દુતિયે સબ્રહ્મચારીનન્તિ સહધમ્મિકાનં. પિયં પિયાયિતબ્બકં કરોન્તીતિ પિયકરણા. ગરું ગરુટ્ઠાનિયં કરોન્તીતિ ગરુકરણા. સઙ્ગણ્હનત્થાયાતિ સઙ્ગહવત્થુવિસેસભાવતો સબ્રહ્મચારીનં સઙ્ગહણાય સંવત્તન્તીતિ સમ્બન્ધો. અવિવદનત્થાયાતિ સઙ્ગહવત્થુભાવતો એવ ન વિવદનત્થાય. સતિ ચ અવિવદનહેતુભૂતસઙ્ગહકત્તે તેસં વસેન સબ્રહ્મચારીનં સમગ્ગભાવો ભેદાભાવો સિદ્ધોયેવાતિ આહ ‘‘સામગ્ગિયા’’તિઆદિ.

    12. Dutiye sabrahmacārīnanti sahadhammikānaṃ. Piyaṃ piyāyitabbakaṃ karontīti piyakaraṇā. Garuṃ garuṭṭhāniyaṃ karontīti garukaraṇā. Saṅgaṇhanatthāyāti saṅgahavatthuvisesabhāvato sabrahmacārīnaṃ saṅgahaṇāya saṃvattantīti sambandho. Avivadanatthāyāti saṅgahavatthubhāvato eva na vivadanatthāya. Sati ca avivadanahetubhūtasaṅgahakatte tesaṃ vasena sabrahmacārīnaṃ samaggabhāvo bhedābhāvo siddhoyevāti āha ‘‘sāmaggiyā’’tiādi.

    દુતિયસારણીયસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasāraṇīyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. દુતિયસારણીયસુત્તં • 2. Dutiyasāraṇīyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨. દુતિયસારણીયસુત્તવણ્ણના • 2. Dutiyasāraṇīyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact