Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તવણ્ણના

    9. Dutiyasoceyyasuttavaṇṇanā

    ૧૨૨. નવમે અજ્ઝત્તન્તિ નિયકજ્ઝત્તં. કામચ્છન્દન્તિ કામચ્છન્દનીવરણં. બ્યાપાદાદીસુપિ એસેવ નયો. સેસમેત્થ હેટ્ઠા વુત્તનયમેવ. ગાથાય પન કાયસુચિન્તિ કાયદ્વારે સુચિં, કાયેન વા સુચિં. સેસદ્વયેપિ એસેવ નયો. નિન્હાતપાપકન્તિ સબ્બે પાપે નિન્હાપેત્વા ધોવિત્વા ઠિતં. ઇમિના સુત્તેનપિ ગાથાયપિ ખીણાસવોવ કથિતોતિ.

    122. Navame ajjhattanti niyakajjhattaṃ. Kāmacchandanti kāmacchandanīvaraṇaṃ. Byāpādādīsupi eseva nayo. Sesamettha heṭṭhā vuttanayameva. Gāthāya pana kāyasucinti kāyadvāre suciṃ, kāyena vā suciṃ. Sesadvayepi eseva nayo. Ninhātapāpakanti sabbe pāpe ninhāpetvā dhovitvā ṭhitaṃ. Iminā suttenapi gāthāyapi khīṇāsavova kathitoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તં • 9. Dutiyasoceyyasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તવણ્ણના • 9. Dutiyasoceyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact