Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તવણ્ણના

    9. Dutiyasoceyyasuttavaṇṇanā

    ૧૨૨. નવમે સમુચ્છેદવસેન પહીનસબ્બકાયદુચ્ચરિતતાય કાયે, કાયેન વા સુચિ કાયસુચિ. તેનાહ ‘‘કાયદ્વારે’’તિઆદિ. સોચેય્યસમ્પન્નન્તિ પટિપ્પસ્સદ્ધકિલેસત્તા પરિસુદ્ધાય સોચેય્યસમ્પત્તિયા ઉપેતં. નિન્હાતા અગ્ગમગ્ગસલિલેન વિક્ખાલિતા પાપા એતેનાતિ નિન્હાતપાપકો, ખીણાસવો. તેનાહ ‘‘ખીણાસવોવ કથિતો’’તિ.

    122. Navame samucchedavasena pahīnasabbakāyaduccaritatāya kāye, kāyena vā suci kāyasuci. Tenāha ‘‘kāyadvāre’’tiādi. Soceyyasampannanti paṭippassaddhakilesattā parisuddhāya soceyyasampattiyā upetaṃ. Ninhātā aggamaggasalilena vikkhālitā pāpā etenāti ninhātapāpako, khīṇāsavo. Tenāha ‘‘khīṇāsavova kathito’’ti.

    દુતિયસોચેય્યસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyasoceyyasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તં • 9. Dutiyasoceyyasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. દુતિયસોચેય્યસુત્તવણ્ણના • 9. Dutiyasoceyyasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact