Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. દુતિયતજ્ઝાનસુત્તં

    10. Dutiyatajjhānasuttaṃ

    ૭૪. ‘‘છ , ભિક્ખવે, ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો પઠમં ઝાનં ઉપસમ્પજ્જ વિહરિતું. કતમે છ? કામવિતક્કં, બ્યાપાદવિતક્કં, વિહિંસાવિતક્કં, કામસઞ્ઞં, બ્યાપાદસઞ્ઞં, વિહિંસાસઞ્ઞં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, છ ધમ્મે અપ્પહાય અભબ્બો પઠમં ઝાનં ઉપસમ્પજ્જ વિહરિતું.

    74. ‘‘Cha , bhikkhave, dhamme appahāya abhabbo paṭhamaṃ jhānaṃ upasampajja viharituṃ. Katame cha? Kāmavitakkaṃ, byāpādavitakkaṃ, vihiṃsāvitakkaṃ, kāmasaññaṃ, byāpādasaññaṃ, vihiṃsāsaññaṃ – ime kho, bhikkhave, cha dhamme appahāya abhabbo paṭhamaṃ jhānaṃ upasampajja viharituṃ.

    ‘‘છ, ભિક્ખવે, ધમ્મે પહાય ભબ્બો પઠમં ઝાનં ઉપસમ્પજ્જ વિહરિતું. કતમે છ? કામવિતક્કં, બ્યાપાદવિતક્કં, વિહિંસાવિતક્કં, કામસઞ્ઞં, બ્યાપાદસઞ્ઞં, વિહિંસાસઞ્ઞં – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, છ ધમ્મે પહાય ભબ્બો પઠમં ઝાનં ઉપસમ્પજ્જ વિહરિતુ’’ન્તિ. દસમં.

    ‘‘Cha, bhikkhave, dhamme pahāya bhabbo paṭhamaṃ jhānaṃ upasampajja viharituṃ. Katame cha? Kāmavitakkaṃ, byāpādavitakkaṃ, vihiṃsāvitakkaṃ, kāmasaññaṃ, byāpādasaññaṃ, vihiṃsāsaññaṃ – ime kho, bhikkhave, cha dhamme pahāya bhabbo paṭhamaṃ jhānaṃ upasampajja viharitu’’nti. Dasamaṃ.

    દેવતાવગ્ગો સત્તમો. 1

    Devatāvaggo sattamo. 2

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અનાગામિ અરહં મિત્તા, સઙ્ગણિકારામદેવતા;

    Anāgāmi arahaṃ mittā, saṅgaṇikārāmadevatā;

    સમાધિ સક્ખિભબ્બં બલં, તજ્ઝાના અપરે દુવેતિ.

    Samādhi sakkhibhabbaṃ balaṃ, tajjhānā apare duveti.







    Footnotes:
    1. દુતિયો (સ્યા॰ ક॰)
    2. dutiyo (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯-૧૦. તજ્ઝાનસુત્તદ્વયવણ્ણના • 9-10. Tajjhānasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. સક્ખિભબ્બસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Sakkhibhabbasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact