Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૯. દુતિયઉપક્ખટસિક્ખાપદવણ્ણના
9. Dutiyaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā
કસ્મા ઇમિના નયેન અત્થો વેદિતબ્બોતિ આહ ‘‘ઇદઞ્હી’’તિઆદિ. હીતિ કારણત્થે નિપાતો. ન કોચિ વિસેસોતિ આહ ‘‘કેવલ’’ન્તિઆદિ.
Kasmā iminā nayena attho veditabboti āha ‘‘idañhī’’tiādi. Hīti kāraṇatthe nipāto. Na koci visesoti āha ‘‘kevala’’ntiādi.
દુતિયઉપક્ખટસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Dutiyaupakkhaṭasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.