Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમાનવત્થુપાળિ • Vimānavatthupāḷi

    ૫. દુતિયઉપસ્સયદાયકવિમાનવત્થુ

    5. Dutiyaupassayadāyakavimānavatthu

    ૧૦૭૫.

    1075.

    સૂરિયો યથા વિગતવલાહકે નભે…પે॰….

    Sūriyo yathā vigatavalāhake nabhe…pe….

    (યથા પુરિમવિમાનં તથા વિત્થારેતબ્બં).

    (Yathā purimavimānaṃ tathā vitthāretabbaṃ).

    ૧૦૭૯.

    1079.

    ‘‘તેન મેતાદિસો વણ્ણો…પે॰…વણ્ણો ચ મે સબ્બદિસા પભાસતી’’તિ.

    ‘‘Tena metādiso vaṇṇo…pe…vaṇṇo ca me sabbadisā pabhāsatī’’ti.

    દુતિયઉપસ્સયદાયકવિમાનં પઞ્ચમં.

    Dutiyaupassayadāyakavimānaṃ pañcamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / વિમાનવત્થુ-અટ્ઠકથા • Vimānavatthu-aṭṭhakathā / ૫. દુતિયઉપસ્સયદાયકવિમાનવણ્ણના • 5. Dutiyaupassayadāyakavimānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact