Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૧૦. દુતિયવુડ્ઢપબ્બજિતસુત્તં

    10. Dutiyavuḍḍhapabbajitasuttaṃ

    ૬૦. ‘‘પઞ્ચહિ, ભિક્ખવે, ધમ્મેહિ સમન્નાગતો દુલ્લભો વુડ્ઢપબ્બજિતો. કતમેહિ પઞ્ચહિ? દુલ્લભો, ભિક્ખવે, વુડ્ઢપબ્બજિતો સુવચો, દુલ્લભો સુગ્ગહિતગ્ગાહી , દુલ્લભો પદક્ખિણગ્ગાહી, દુલ્લભો ધમ્મકથિકો, દુલ્લભો વિનયધરો. ઇમેહિ ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચહિ ધમ્મેહિ સમન્નાગતો દુલ્લભો વુડ્ઢપબ્બજિતો’’તિ. દસમં.

    60. ‘‘Pañcahi, bhikkhave, dhammehi samannāgato dullabho vuḍḍhapabbajito. Katamehi pañcahi? Dullabho, bhikkhave, vuḍḍhapabbajito suvaco, dullabho suggahitaggāhī , dullabho padakkhiṇaggāhī, dullabho dhammakathiko, dullabho vinayadharo. Imehi kho, bhikkhave, pañcahi dhammehi samannāgato dullabho vuḍḍhapabbajito’’ti. Dasamaṃ.

    નીવરણવગ્ગો પઠમો.

    Nīvaraṇavaggo paṭhamo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    આવરણં રાસિ અઙ્ગાનિ, સમયં માતુપુત્તિકા;

    Āvaraṇaṃ rāsi aṅgāni, samayaṃ mātuputtikā;

    ઉપજ્ઝા ઠાના લિચ્છવિ, કુમારા અપરા દુવેતિ.

    Upajjhā ṭhānā licchavi, kumārā aparā duveti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯-૧૦. વુડ્ઢપબ્બજિતસુત્તદ્વયવણ્ણના • 9-10. Vuḍḍhapabbajitasuttadvayavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૧૦. લિચ્છવિકુમારકસુત્તાદિવણ્ણના • 8-10. Licchavikumārakasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact