Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૪. દુતિયિકઉય્યોજનસિક્ખાપદવણ્ણના

    4. Dutiyikauyyojanasikkhāpadavaṇṇanā

    ‘‘પુરિમનયેનેવા’’તિ ઇમિના ‘‘સન્તિટ્ઠેય્ય વાતિ હત્થપાસે ઠિતમત્તાય પાચિત્તિયં, સલ્લપેય્ય વાતિ તત્થ ઠત્વા ગેહસિકકથં કથેન્તિયાપિ પાચિત્તિયમેવ, નિકણ્ણિકં વા જપ્પેય્યાતિ કણ્ણમૂલે જપ્પેન્તિયાપિ પાચિત્તિયમેવા’’તિ ઇમં નયં દસ્સેતિ.

    ‘‘Purimanayenevā’’ti iminā ‘‘santiṭṭheyya vāti hatthapāse ṭhitamattāya pācittiyaṃ, sallapeyya vāti tattha ṭhatvā gehasikakathaṃ kathentiyāpi pācittiyameva, nikaṇṇikaṃ vā jappeyyāti kaṇṇamūle jappentiyāpi pācittiyamevā’’ti imaṃ nayaṃ dasseti.

    દુતિયિકઉય્યોજનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyikauyyojanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact