Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથા

    Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā

    ૧૮૧. તતો પરં યો પટિચ્છાદેતિ, તસ્મિં પટિપત્તિદસ્સનત્થં ‘‘દ્વે ભિક્ખૂ’’તિઆદિ વુત્તં. તત્થ મિસ્સકન્તિ થુલ્લચ્ચયાદીહિ મિસ્સકં. સુદ્ધકન્તિ સઙ્ઘાદિસેસં વિના લહુકાપત્તિક્ખન્ધમેવ.

    181. Tato paraṃ yo paṭicchādeti, tasmiṃ paṭipattidassanatthaṃ ‘‘dve bhikkhū’’tiādi vuttaṃ. Tattha missakanti thullaccayādīhi missakaṃ. Suddhakanti saṅghādisesaṃ vinā lahukāpattikkhandhameva.

    ૧૮૪. તતો પરં અવિસુદ્ધવિસુદ્ધભાવદસ્સનત્થં ‘‘ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ સમ્બહુલા સઙ્ઘાદિસેસા’’તિઆદિ વુત્તં. તત્થ બ્યઞ્જનતો વા અધિપ્પાયતો વા અનુત્તાનં નામ કિઞ્ચિ નત્થિ, તસ્મા તઞ્ચ ઇતો પુબ્બે અવુત્તઞ્ચ સબ્બં પાળિઅનુસારેનેવ વેદિતબ્બન્તિ.

    184. Tato paraṃ avisuddhavisuddhabhāvadassanatthaṃ ‘‘idha pana, bhikkhave, bhikkhu sambahulā saṅghādisesā’’tiādi vuttaṃ. Tattha byañjanato vā adhippāyato vā anuttānaṃ nāma kiñci natthi, tasmā tañca ito pubbe avuttañca sabbaṃ pāḷianusāreneva veditabbanti.

    દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથા નિટ્ઠિતા.

    Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā niṭṭhitā.

    સમુચ્ચયક્ખન્ધકવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samuccayakkhandhakavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
    ૮. દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકં • 8. Dvebhikkhuvāraekādasakaṃ
    ૧૧. તતિયનવકં • 11. Tatiyanavakaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથાવણ્ણના • Dvebhikkhuvāraekādasakādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / પટિચ્છન્નપરિવાસાદિકથાવણ્ણના • Paṭicchannaparivāsādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. દ્વેભિક્ખુવારએકાદસકાદિકથા • 8. Dvebhikkhuvāraekādasakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact