Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā |
દ્વેમાસપરિવાસકથા
Dvemāsaparivāsakathā
૧૩૮. તતો દ્વિન્નં આપત્તીનં દ્વેમાસપટિચ્છન્નાનં એકમાસપરિવાસયાચનવત્થું દસ્સેત્વા અસઞ્ચિચ્ચ અજાનનઅસ્સરણવેમતિકભાવેહિ અનારોચિતે ઇતરસ્મિં માસે પચ્છા લજ્જિધમ્માદીસુ ઉપ્પન્નેસુ યં કાતબ્બં, તં દસ્સેતું અજાનનઅસ્સરણવેમતિકપટિચ્છન્નસ્સ ચ આપન્નભાવં દસ્સેતું પુરિમનયેનેવ પાળિ ઠપિતા.
138. Tato dvinnaṃ āpattīnaṃ dvemāsapaṭicchannānaṃ ekamāsaparivāsayācanavatthuṃ dassetvā asañcicca ajānanaassaraṇavematikabhāvehi anārocite itarasmiṃ māse pacchā lajjidhammādīsu uppannesu yaṃ kātabbaṃ, taṃ dassetuṃ ajānanaassaraṇavematikapaṭicchannassa ca āpannabhāvaṃ dassetuṃ purimanayeneva pāḷi ṭhapitā.
દ્વેમાસપરિવાસકથા નિટ્ઠિતા.
Dvemāsaparivāsakathā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / દ્વેમાસપરિવાસો • Dvemāsaparivāso
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / અગ્ઘસમોધાનપરિવાસકથા • Agghasamodhānaparivāsakathā