Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૪૦. દ્વેવાચિકાદિપવારણાકથા

    140. Dvevācikādipavāraṇākathā

    ૨૩૪. ઞત્તિં ઠપેન્તેનાપીતિ પિસદ્દો ન કેવલં પવારેન્તેન એવ દ્વેવાચિકં પવારેતબ્બં, અથ ખો ઞત્તિં ઠપેન્તેનાપિ દ્વેવાચિકઞત્તિયેવ ઠપેતબ્બાતિ દસ્સેતિ. એત્થ ચાતિ ‘‘સમાનવસ્સિકં પવારેતુ’’ન્તિ પાઠે ચ. સમાનવસ્સિકાતિ ગણનવસેન સમાનં વસ્સં એતેસન્તિ સમાનવસ્સિકા, સમાને વસ્સે ઉપસમ્પાદેન્તીતિ વા સમાનવસ્સિકા. એકતોતિ એકસ્મિં ખણે, એકપહારેન વા.

    234.Ñattiṃ ṭhapentenāpīti pisaddo na kevalaṃ pavārentena eva dvevācikaṃ pavāretabbaṃ, atha kho ñattiṃ ṭhapentenāpi dvevācikañattiyeva ṭhapetabbāti dasseti. Ettha cāti ‘‘samānavassikaṃ pavāretu’’nti pāṭhe ca. Samānavassikāti gaṇanavasena samānaṃ vassaṃ etesanti samānavassikā, samāne vasse upasampādentīti vā samānavassikā. Ekatoti ekasmiṃ khaṇe, ekapahārena vā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૪૦. દ્વેવાચિકાદિપવારણા • 140. Dvevācikādipavāraṇā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / દ્વેવાચિકાદિપવારણાકથા • Dvevācikādipavāraṇākathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અફાસુવિહારકથાદિવણ્ણના • Aphāsuvihārakathādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact