Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૧૧. એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદં

    11. Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadaṃ

    ૭૮૪. એકાદસમે ગરુપાવુરણં નામ સીતકાલે પાવુરણવત્થન્તિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘સીતકાલે પાવુરણ’’ન્તિ. સીતકાલે હિ મનુસ્સા થૂલપાવુરણં પારુપન્તિ. ‘‘ચતુક્કંસપરમ’’ન્તિ એત્થ કંસસદ્દો ભુઞ્જનપત્તે ચ સુવણ્ણાદિલોહવિસેસે ચ ચતુકહાપણે ચાતિ તીસુ અત્થેસુ દિસ્સતિ, ઇધ પન ચતુકહાપણે વત્તતીતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘કંસો નામ ચતુક્કહાપણિકો હોતી’’તિ. ચતુક્કંસસઙ્ખાતં પરમં ઇમસ્સાતિ ચતુક્કંસપરમં, સોળસકહાપણગ્ઘનકં પાવુરણન્તિ અત્થોતિ. એકાદસમં.

    784. Ekādasame garupāvuraṇaṃ nāma sītakāle pāvuraṇavatthanti dassento āha ‘‘sītakāle pāvuraṇa’’nti. Sītakāle hi manussā thūlapāvuraṇaṃ pārupanti. ‘‘Catukkaṃsaparama’’nti ettha kaṃsasaddo bhuñjanapatte ca suvaṇṇādilohavisese ca catukahāpaṇe cāti tīsu atthesu dissati, idha pana catukahāpaṇe vattatīti dassento āha ‘‘kaṃso nāma catukkahāpaṇiko hotī’’ti. Catukkaṃsasaṅkhātaṃ paramaṃ imassāti catukkaṃsaparamaṃ, soḷasakahāpaṇagghanakaṃ pāvuraṇanti atthoti. Ekādasamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૧. એકાદસમસિક્ખાપદં • 11. Ekādasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૩. નિસ્સગ્ગિયકણ્ડં (ભિક્ખુનીવિભઙ્ગવણ્ણના) • 3. Nissaggiyakaṇḍaṃ (bhikkhunīvibhaṅgavaṇṇanā)

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૧૧. એકાદસમનિસ્સગ્ગિયપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 11. Ekādasamanissaggiyapācittiyasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૨. દુતિયનિસ્સગ્ગિયાદિપાચિત્તિયસિક્ખાપદવણ્ણના • 2. Dutiyanissaggiyādipācittiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact