Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    એકુત્તરિકનયો

    Ekuttarikanayo

    ૧. એકકવારો

    1. Ekakavāro

    ૩૨૧. આપત્તિકરા ધમ્મા જાનિતબ્બા. અનાપત્તિકરા ધમ્મા જાનિતબ્બા. આપત્તિ જાનિતબ્બા. અનાપત્તિ જાનિતબ્બા. લહુકા આપત્તિ જાનિતબ્બા. ગરુકા આપત્તિ જાનિતબ્બા. સાવસેસા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અનવસેસા આપત્તિ જાનિતબ્બા. દુટ્ઠુલ્લા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અદુટ્ઠુલ્લા આપત્તિ જાનિતબ્બા. સપ્પટિકમ્મા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અપ્પટિકમ્મા આપત્તિ જાનિતબ્બા. દેસનાગામિની આપત્તિ જાનિતબ્બા. અદેસનાગામિની આપત્તિ જાનિતબ્બા. અન્તરાયિકા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અનન્તરાયિકા આપત્તિ જાનિતબ્બા. સાવજ્જપઞ્ઞત્તિ આપત્તિ જાનિતબ્બા. અનવજ્જપઞ્ઞત્તિ આપત્તિ જાનિતબ્બા. કિરિયતો સમુટ્ઠિતા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અકિરિયતો સમુટ્ઠિતા આપત્તિ જાનિતબ્બા. કિરિયાકિરિયતો સમુટ્ઠિતા આપત્તિ જાનિતબ્બા. પુબ્બાપત્તિ જાનિતબ્બા. અપરાપત્તિ જાનિતબ્બા. પુબ્બાપત્તીનં અન્તરાપત્તિ જાનિતબ્બા. અપરાપત્તીનં અન્તરાપત્તિ જાનિતબ્બા. દેસિતા ગણનૂપગા આપત્તિ જાનિતબ્બા. દેસિતા ન ગણનૂપગા આપત્તિ જાનિતબ્બા. પઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. અનુપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. અનુપ્પન્નપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. સબ્બત્થપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. પદેસપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. સાધારણપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા . અસાધારણપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. એકતોપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. ઉભતોપઞ્ઞત્તિ જાનિતબ્બા. થુલ્લવજ્જા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અથુલ્લવજ્જા આપત્તિ જાનિતબ્બા. ગિહિપટિસંયુત્તા આપત્તિ જાનિતબ્બા. ન ગિહિપટિસંયુત્તા આપત્તિ જાનિતબ્બા. નિયતા આપત્તિ જાનિતબ્બા. અનિયતા આપત્તિ જાનિતબ્બા. આદિકરો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અનાદિકરો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અધિચ્ચાપત્તિકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અભિણ્હાપત્તિકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ચોદકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ચુદિતકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અધમ્મચોદકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અધમ્મચુદિતકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ધમ્મચોદકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ધમ્મચુદિતકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો . નિયતો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અનિયતો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અભબ્બાપત્તિકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ભબ્બાપત્તિકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ઉક્ખિત્તકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અનુક્ખિત્તકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. નાસિતકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અનાસિતકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. સમાનસંવાસકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. અસમાનસંવાસકો પુગ્ગલો જાનિતબ્બો. ઠપનં જાનિતબ્બન્તિ.

    321. Āpattikarā dhammā jānitabbā. Anāpattikarā dhammā jānitabbā. Āpatti jānitabbā. Anāpatti jānitabbā. Lahukā āpatti jānitabbā. Garukā āpatti jānitabbā. Sāvasesā āpatti jānitabbā. Anavasesā āpatti jānitabbā. Duṭṭhullā āpatti jānitabbā. Aduṭṭhullā āpatti jānitabbā. Sappaṭikammā āpatti jānitabbā. Appaṭikammā āpatti jānitabbā. Desanāgāminī āpatti jānitabbā. Adesanāgāminī āpatti jānitabbā. Antarāyikā āpatti jānitabbā. Anantarāyikā āpatti jānitabbā. Sāvajjapaññatti āpatti jānitabbā. Anavajjapaññatti āpatti jānitabbā. Kiriyato samuṭṭhitā āpatti jānitabbā. Akiriyato samuṭṭhitā āpatti jānitabbā. Kiriyākiriyato samuṭṭhitā āpatti jānitabbā. Pubbāpatti jānitabbā. Aparāpatti jānitabbā. Pubbāpattīnaṃ antarāpatti jānitabbā. Aparāpattīnaṃ antarāpatti jānitabbā. Desitā gaṇanūpagā āpatti jānitabbā. Desitā na gaṇanūpagā āpatti jānitabbā. Paññatti jānitabbā. Anupaññatti jānitabbā. Anuppannapaññatti jānitabbā. Sabbatthapaññatti jānitabbā. Padesapaññatti jānitabbā. Sādhāraṇapaññatti jānitabbā . Asādhāraṇapaññatti jānitabbā. Ekatopaññatti jānitabbā. Ubhatopaññatti jānitabbā. Thullavajjā āpatti jānitabbā. Athullavajjā āpatti jānitabbā. Gihipaṭisaṃyuttā āpatti jānitabbā. Na gihipaṭisaṃyuttā āpatti jānitabbā. Niyatā āpatti jānitabbā. Aniyatā āpatti jānitabbā. Ādikaro puggalo jānitabbo. Anādikaro puggalo jānitabbo. Adhiccāpattiko puggalo jānitabbo. Abhiṇhāpattiko puggalo jānitabbo. Codako puggalo jānitabbo. Cuditako puggalo jānitabbo. Adhammacodako puggalo jānitabbo. Adhammacuditako puggalo jānitabbo. Dhammacodako puggalo jānitabbo. Dhammacuditako puggalo jānitabbo . Niyato puggalo jānitabbo. Aniyato puggalo jānitabbo. Abhabbāpattiko puggalo jānitabbo. Bhabbāpattiko puggalo jānitabbo. Ukkhittako puggalo jānitabbo. Anukkhittako puggalo jānitabbo. Nāsitako puggalo jānitabbo. Anāsitako puggalo jānitabbo. Samānasaṃvāsako puggalo jānitabbo. Asamānasaṃvāsako puggalo jānitabbo. Ṭhapanaṃ jānitabbanti.

    એકકં નિટ્ઠિતં.

    Ekakaṃ niṭṭhitaṃ.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    કરા આપત્તિ લહુકા, સાવસેસા ચ દુટ્ઠુલ્લા;

    Karā āpatti lahukā, sāvasesā ca duṭṭhullā;

    પટિકમ્મદેસના ચ, અન્તરા વજ્જકિરિયં.

    Paṭikammadesanā ca, antarā vajjakiriyaṃ.

    કિરિયાકિરિયં પુબ્બા, અન્તરા ગણનૂપગા;

    Kiriyākiriyaṃ pubbā, antarā gaṇanūpagā;

    પઞ્ઞત્તિ અનાનુપ્પન્ન, સબ્બસાધારણા ચ એકતો 1.

    Paññatti anānuppanna, sabbasādhāraṇā ca ekato 2.

    થુલ્લગિહિનિયતા ચ, આદિ અધિચ્ચચોદકો;

    Thullagihiniyatā ca, ādi adhiccacodako;

    અધમ્મધમ્મનિયતો, અભબ્બોક્ખિત્તનાસિતા;

    Adhammadhammaniyato, abhabbokkhittanāsitā;

    સમાનં ઠપનઞ્ચેવ, ઉદ્દાનં એકકે ઇદન્તિ.

    Samānaṃ ṭhapanañceva, uddānaṃ ekake idanti.







    Footnotes:
    1. પઞ્ઞત્તાનુપ્પન્ના સબ્બા, સાધારણા ચ એકતો (સ્યા॰)
    2. paññattānuppannā sabbā, sādhāraṇā ca ekato (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / એકકવારવણ્ણના • Ekakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / એકકવારવણ્ણના • Ekakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / એકકવારવણ્ણના • Ekakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / એકકવારવણ્ણના • Ekakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / એકુત્તરિકનયો એકકવારવણ્ણના • Ekuttarikanayo ekakavāravaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact