Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૪. તુવટ્ટવગ્ગો

    4. Tuvaṭṭavaggo

    ૧-૩. એકમઞ્ચતુવટ્ટનાદિસિક્ખાપદવણ્ણના

    1-3. Ekamañcatuvaṭṭanādisikkhāpadavaṇṇanā

    પઠમં ઉત્તાનત્થમેવ.

    Paṭhamaṃ uttānatthameva.

    વવત્થાનં દસ્સેત્વાતિ (પાચિ॰ અટ્ઠ॰ ૯૪૦) મજ્ઝે કાસાયં વા કત્તરયટ્ઠિં વા અન્તમસો કાયબન્ધનમ્પિ ઠપેત્વા નિપજ્જન્તીનં અનાપત્તીતિ અત્થો.

    Vavatthānaṃ dassetvāti (pāci. aṭṭha. 940) majjhe kāsāyaṃ vā kattarayaṭṭhiṃ vā antamaso kāyabandhanampi ṭhapetvā nipajjantīnaṃ anāpattīti attho.

    તતિયં ઉત્તાનત્થમેવ.

    Tatiyaṃ uttānatthameva.

    એકમઞ્ચતુવટ્ટનાદિસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Ekamañcatuvaṭṭanādisikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact