Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૩૦૩. એકરાજજાતકં (૪-૧-૩)

    303. Ekarājajātakaṃ (4-1-3)

    .

    9.

    અનુત્તરે કામગુણે સમિદ્ધે, ભુત્વાન પુબ્બે વસી એકરાજ;

    Anuttare kāmaguṇe samiddhe, bhutvāna pubbe vasī ekarāja;

    સો દાનિ દુગ્ગે નરકમ્હિ ખિત્તો, નપ્પજ્જહે વણ્ણબલં પુરાણં.

    So dāni dugge narakamhi khitto, nappajjahe vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    ૧૦.

    10.

    પુબ્બેવ ખન્તી ચ તપો ચ મય્હં, સમ્પત્થિતા દુબ્ભિસેન 1 અહોસિ;

    Pubbeva khantī ca tapo ca mayhaṃ, sampatthitā dubbhisena 2 ahosi;

    તં દાનિ લદ્ધાન કથં નુ રાજ, જહે અહં વણ્ણબલં પુરાણં.

    Taṃ dāni laddhāna kathaṃ nu rāja, jahe ahaṃ vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    ૧૧.

    11.

    સબ્બા કિરેવં પરિનિટ્ઠિતાનિ, યસસ્સિનં પઞ્ઞવન્તં વિસય્હ;

    Sabbā kirevaṃ pariniṭṭhitāni, yasassinaṃ paññavantaṃ visayha;

    યસો ચ લદ્ધા પુરિમં ઉળારં, નપ્પજ્જહે વણ્ણબલં પુરાણં.

    Yaso ca laddhā purimaṃ uḷāraṃ, nappajjahe vaṇṇabalaṃ purāṇaṃ.

    ૧૨.

    12.

    પનુજ્જ દુક્ખેન સુખં જનિન્દ, સુખેન વા દુક્ખમસય્હસાહિ;

    Panujja dukkhena sukhaṃ janinda, sukhena vā dukkhamasayhasāhi;

    ઉભયત્થ સન્તો અભિનિબ્બુતત્તા, સુખે ચ દુક્ખે ચ ભવન્તિ તુલ્યાતિ.

    Ubhayattha santo abhinibbutattā, sukhe ca dukkhe ca bhavanti tulyāti.

    એકરાજજાતકં તતિયં.

    Ekarājajātakaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. દબ્બસેના (સી॰ પી॰)
    2. dabbasenā (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૩૦૩] ૩. એકરાજજાતકવણ્ણના • [303] 3. Ekarājajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact