Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā |
૧૩. એકવસ્સસિક્ખાપદવણ્ણના
13. Ekavassasikkhāpadavaṇṇanā
માતિકાયં એકં વસ્સં દ્વેતિ એકન્તરિકે એકેકસ્મિં સંવચ્છરે દ્વે. એકન્તરિકં વુટ્ઠાપેન્તિયાતિ ઇમસ્મિં વસ્સે એકં, પુન એકન્તરિકં એકન્તિ દ્વે વુટ્ઠાપેન્તિયા અનાપત્તિ.
Mātikāyaṃ ekaṃ vassaṃ dveti ekantarike ekekasmiṃ saṃvacchare dve. Ekantarikaṃ vuṭṭhāpentiyāti imasmiṃ vasse ekaṃ, puna ekantarikaṃ ekanti dve vuṭṭhāpentiyā anāpatti.
એકવસ્સસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Ekavassasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
કુમારિભૂતવગ્ગો અટ્ઠમો.
Kumāribhūtavaggo aṭṭhamo.