Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    એકુત્તરિકનયો સત્તકવારવણ્ણના

    Ekuttarikanayo sattakavāravaṇṇanā

    ૩૨૭. સત્તકેસુ છસુ સામીચીસુ પક્ખિપિત્વાતિ સમ્બન્ધો. તત્થેવાતિ સમથક્ખન્ધકે એવ.

    327. Sattakesu chasu sāmīcīsu pakkhipitvāti sambandho. Tatthevāti samathakkhandhake eva.

    ચમ્પેય્યકેતિ ચમ્પેય્યક્ખન્ધકે. ‘‘અસદ્ધમ્મા’’તિ પદસ્સ ભેદનિસ્સિતતુલ્યનિસ્સિતસમાસં દસ્સેન્તો આહ ‘‘અસતં ધમ્મા’’તિઆદિ. તત્થ ‘‘અસતં ધમ્મા’’તિ ઇમિના ભેદનિસ્સિતસમાસં દસ્સેતિ, ‘‘અસન્તો વા ધમ્મા’’તિ ઇમિના તુલ્યનિસ્સિતસમાસં દસ્સેતિ. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ સત્તકેસુ. સેસં સુવિઞ્ઞેય્યમેવ.

    Campeyyaketi campeyyakkhandhake. ‘‘Asaddhammā’’ti padassa bhedanissitatulyanissitasamāsaṃ dassento āha ‘‘asataṃ dhammā’’tiādi. Tattha ‘‘asataṃ dhammā’’ti iminā bhedanissitasamāsaṃ dasseti, ‘‘asanto vā dhammā’’ti iminā tulyanissitasamāsaṃ dasseti. Sabbatthāti sabbesu sattakesu. Sesaṃ suviññeyyameva.

    ઇતિ સત્તકવારવણ્ણનાય યોજના સમત્તા.

    Iti sattakavāravaṇṇanāya yojanā samattā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૭. સત્તકવારો • 7. Sattakavāro

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / સત્તકવારવણ્ણના • Sattakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / સત્તકવારવણ્ણના • Sattakavāravaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / સત્તકવારવણ્ણના • Sattakavāravaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact