Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૬. એળકલોમસમુટ્ઠાનં

    6. Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૩.

    263.

    એળકલોમા દ્વે સેય્યા, આહચ્ચ પિણ્ડભોજનં;

    Eḷakalomā dve seyyā, āhacca piṇḍabhojanaṃ;

    ગણવિકાલસન્નિધિ, દન્તપોનેન ચેલકા.

    Gaṇavikālasannidhi, dantaponena celakā.

    ઉય્યુત્તં સેનં 1 ઉય્યોધિ, સુરા ઓરેન ન્હાયના;

    Uyyuttaṃ senaṃ 2 uyyodhi, surā orena nhāyanā;

    દુબ્બણ્ણે દ્વે દેસનિકા, લસુણુપતિટ્ઠે નચ્ચના.

    Dubbaṇṇe dve desanikā, lasuṇupatiṭṭhe naccanā.

    ન્હાનમત્થરણં સેય્યા, અન્તોરટ્ઠે તથા બહિ;

    Nhānamattharaṇaṃ seyyā, antoraṭṭhe tathā bahi;

    અન્તોવસ્સં ચિત્તાગારં, આસન્દિ સુત્તકન્તના.

    Antovassaṃ cittāgāraṃ, āsandi suttakantanā.

    વેય્યાવચ્ચં સહત્થા ચ, અભિક્ખુકાવાસેન ચ;

    Veyyāvaccaṃ sahatthā ca, abhikkhukāvāsena ca;

    છત્તં યાનઞ્ચ સઙ્ઘાણિં, અલઙ્કારં ગન્ધવાસિતં.

    Chattaṃ yānañca saṅghāṇiṃ, alaṅkāraṃ gandhavāsitaṃ.

    ભિક્ખુની સિક્ખમાના ચ, સામણેરી ગિહિનિયા;

    Bhikkhunī sikkhamānā ca, sāmaṇerī gihiniyā;

    અસંકચ્ચિકા આપત્તિ, ચત્તારીસા ચતુત્તરિ.

    Asaṃkaccikā āpatti, cattārīsā catuttari.

    કાયેન ન વાચાચિત્તેન, કાયચિત્તેન ન વાચતો;

    Kāyena na vācācittena, kāyacittena na vācato;

    દ્વિસમુટ્ઠાનિકા સબ્બે, સમા એળકલોમિકાતિ.

    Dvisamuṭṭhānikā sabbe, samā eḷakalomikāti.

    એળકલોમસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. ઉય્યુત્તં વસે (સ્યા॰)
    2. uyyuttaṃ vase (syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / એળકલોમસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Eḷakalomasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / એળકલોમસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Eḷakalomasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact