Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૭. ગબ્ભિનીવગ્ગો
7. Gabbhinīvaggo
૨૩૭. ગબ્ભિનિં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
237. Gabbhiniṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
પાયન્તિં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Pāyantiṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
દ્વે વસ્સાનિ છસુ ધમ્મેસુ અસિક્ખિતસિક્ખં સિક્ખમાનં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Dve vassāni chasu dhammesu asikkhitasikkhaṃ sikkhamānaṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
દ્વે વસ્સાનિ છસુ ધમ્મેસુ સિક્ખિતસિક્ખં સિક્ખમાનં સઙ્ઘેન અસમ્મતં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Dve vassāni chasu dhammesu sikkhitasikkhaṃ sikkhamānaṃ saṅghena asammataṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
ઊનદ્વાદસવસ્સં ગિહિગતં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Ūnadvādasavassaṃ gihigataṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
પરિપુણ્ણદ્વાદસવસ્સં ગિહિગતં દ્વે વસ્સાનિ છસુ ધમ્મેસુ અસિક્ખિતસિક્ખં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Paripuṇṇadvādasavassaṃ gihigataṃ dve vassāni chasu dhammesu asikkhitasikkhaṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
પરિપુણ્ણદ્વાદસવસ્સં ગિહિગતં દ્વે વસ્સાનિ છસુ ધમ્મેસુ સિક્ખિતસિક્ખં સઙ્ઘેન અસમ્મતં વુટ્ઠાપેન્તી દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. વુટ્ઠાપેતિ, પયોગે દુક્કટં; વુટ્ઠાપિતે, આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Paripuṇṇadvādasavassaṃ gihigataṃ dve vassāni chasu dhammesu sikkhitasikkhaṃ saṅghena asammataṃ vuṭṭhāpentī dve āpattiyo āpajjati. Vuṭṭhāpeti, payoge dukkaṭaṃ; vuṭṭhāpite, āpatti pācittiyassa.
સહજીવિનિં વુટ્ઠાપેત્વા દ્વે વસ્સાનિ નેવ અનુગ્ગણ્હન્તી નાનુગ્ગણ્હાપેન્તી એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. પાચિત્તિયં.
Sahajīviniṃ vuṭṭhāpetvā dve vassāni neva anuggaṇhantī nānuggaṇhāpentī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
વુટ્ઠાપિતં પવત્તિનિં દ્વે વસ્સાનિ નાનુબન્ધન્તી એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. પાચિત્તિયં.
Vuṭṭhāpitaṃ pavattiniṃ dve vassāni nānubandhantī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
સહજીવિનિં વુટ્ઠાપેત્વા નેવ વૂપકાસેન્તી ન વૂપકાસાપેન્તી એકં આપત્તિં આપજ્જતિ. પાચિત્તિયં.
Sahajīviniṃ vuṭṭhāpetvā neva vūpakāsentī na vūpakāsāpentī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
ગબ્ભિનીવગ્ગો સત્તમો.
Gabbhinīvaggo sattamo.