Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૯૯. ગહપતિજાતકં (૨-૫-૯)

    199. Gahapatijātakaṃ (2-5-9)

    ૯૭.

    97.

    ઉભયં મે ન ખમતિ, ઉભયં મે ન રુચ્ચતિ;

    Ubhayaṃ me na khamati, ubhayaṃ me na ruccati;

    યાચાયં કોટ્ઠમોતિણ્ણા, નાદ્દસં ઇતિ ભાસતિ.

    Yācāyaṃ koṭṭhamotiṇṇā, nāddasaṃ iti bhāsati.

    ૯૮.

    98.

    તં તં ગામપતિ બ્રૂમિ, કદરે અપ્પસ્મિ જીવિતે;

    Taṃ taṃ gāmapati brūmi, kadare appasmi jīvite;

    દ્વે માસે સઙ્ગરં કત્વા 1, મંસં જરગ્ગવં કિસં;

    Dve māse saṅgaraṃ katvā 2, maṃsaṃ jaraggavaṃ kisaṃ;

    અપ્પત્તકાલે ચોદેસિ, તમ્પિ મય્હં ન રુચ્ચતીતિ.

    Appattakāle codesi, tampi mayhaṃ na ruccatīti.

    ગહપતિજાતકં નવમં.

    Gahapatijātakaṃ navamaṃ.







    Footnotes:
    1. કારં કત્વાન (સી॰ પી॰), સંકરં કત્વા (ક॰)
    2. kāraṃ katvāna (sī. pī.), saṃkaraṃ katvā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૯૯] ૯. ગહપતિજાતકવણ્ણના • [199] 9. Gahapatijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact