Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૫૭. ગામણિચન્દજાતકં (૩-૧-૭)

    257. Gāmaṇicandajātakaṃ (3-1-7)

    ૧૯.

    19.

    નાયં ઘરાનં કુસલો, લોલો અયં વલીમુખો;

    Nāyaṃ gharānaṃ kusalo, lolo ayaṃ valīmukho;

    કતં કતં ખો દૂસેય્ય, એવંધમ્મમિદં કુલં.

    Kataṃ kataṃ kho dūseyya, evaṃdhammamidaṃ kulaṃ.

    ૨૦.

    20.

    નયિદં ચિત્તવતો લોમં, નાયં અસ્સાસિકો મિગો;

    Nayidaṃ cittavato lomaṃ, nāyaṃ assāsiko migo;

    સિટ્ઠં 1 મે જનસન્ધેન, નાયં કિઞ્ચિ વિજાનતિ.

    Siṭṭhaṃ 2 me janasandhena, nāyaṃ kiñci vijānati.

    ૨૧.

    21.

    ન માતરં પિતરં વા, ભાતરં ભગિનિં સકં;

    Na mātaraṃ pitaraṃ vā, bhātaraṃ bhaginiṃ sakaṃ;

    ભરેય્ય તાદિસો પોસો, સિટ્ઠં દસરથેન મેતિ.

    Bhareyya tādiso poso, siṭṭhaṃ dasarathena meti.

    ગામણિચન્દ 3 જાતકં સત્તમં.

    Gāmaṇicanda 4 jātakaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. સત્થં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. satthaṃ (sī. syā. pī.)
    3. ગામણિચણ્ડ (સી॰ પી॰)
    4. gāmaṇicaṇḍa (sī. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૫૭] ૭. ગામણિચન્દજાતકવણ્ણના • [257] 7. Gāmaṇicandajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact