Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૩. ગમિકવત્તકથા

    3. Gamikavattakathā

    ૩૬૦. ગમિકવત્તે એવં વિનિચ્છયો વેદિતબ્બોતિ યોજના. તત્થાતિ સેનાસનક્ખન્ધકે. તં સબ્બં પટિસામેત્વાતિ સમ્બન્ધો. યત્થ યેસુ પાસાણપિટ્ઠિપાસાણત્થમ્ભેસુ ઉપચિકા નારોહન્તિ, તસ્સં પાસાણપિટ્ઠિયં વા તેસુ પાસાણત્થમ્ભેસુ વા યં કતસેનાસનં અત્થિ, તં અનાપુચ્છન્તસ્સાપિ અનાપત્તીતિ યોજના. ચતૂસુ પાસાણેસૂતિઆદિ વુત્તન્તિ સમ્બન્ધો, ઉપચિકાનં ઉપ્પત્તિટ્ઠાને કતેતિ સમ્બન્ધો. અયન્તિ આનિસંસો. ઓવસ્સકગેહે પન ઠપિતાનં મઞ્ચપીઠાનન્તિ સમ્બન્ધો.

    360. Gamikavatte evaṃ vinicchayo veditabboti yojanā. Tatthāti senāsanakkhandhake. Taṃ sabbaṃ paṭisāmetvāti sambandho. Yattha yesu pāsāṇapiṭṭhipāsāṇatthambhesu upacikā nārohanti, tassaṃ pāsāṇapiṭṭhiyaṃ vā tesu pāsāṇatthambhesu vā yaṃ katasenāsanaṃ atthi, taṃ anāpucchantassāpi anāpattīti yojanā. Catūsu pāsāṇesūtiādi vuttanti sambandho, upacikānaṃ uppattiṭṭhāne kateti sambandho. Ayanti ānisaṃso. Ovassakagehe pana ṭhapitānaṃ mañcapīṭhānanti sambandho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / ૩. ગમિકવત્તકથા • 3. Gamikavattakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / ગમિકવત્તકથા • Gamikavattakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact