Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૪. ગઙ્ગાતીરિયત્થેરગાથા

    4. Gaṅgātīriyattheragāthā

    ૧૨૭.

    127.

    ‘‘તિણ્ણં મે તાલપત્તાનં, ગઙ્ગાતીરે કુટી કતા;

    ‘‘Tiṇṇaṃ me tālapattānaṃ, gaṅgātīre kuṭī katā;

    છવસિત્તોવ મે પત્તો, પંસુકૂલઞ્ચ ચીવરં.

    Chavasittova me patto, paṃsukūlañca cīvaraṃ.

    ૧૨૮.

    128.

    ‘‘દ્વિન્નં અન્તરવસ્સાનં, એકા વાચા મે ભાસિતા;

    ‘‘Dvinnaṃ antaravassānaṃ, ekā vācā me bhāsitā;

    તતિયે અન્તરવસ્સમ્હિ, તમોખન્ધો 1 પદાલિતો’’તિ.

    Tatiye antaravassamhi, tamokhandho 2 padālito’’ti.

    … ગઙ્ગાતીરિયો થેરો….

    … Gaṅgātīriyo thero….







    Footnotes:
    1. તમોક્ખન્ધો (સી॰ સ્યા॰)
    2. tamokkhandho (sī. syā.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૪. ગઙ્ગાતીરિયત્થેરગાથાવણ્ણના • 4. Gaṅgātīriyattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact