Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦૫. ગઙ્ગેય્યજાતકં (૨-૬-૫)

    205. Gaṅgeyyajātakaṃ (2-6-5)

    ૧૦૯.

    109.

    સોભતિ મચ્છો ગઙ્ગેય્યો, અથો સોભતિ યામુનો 1;

    Sobhati maccho gaṅgeyyo, atho sobhati yāmuno 2;

    ચતુપ્પદોયં પુરિસો, નિગ્રોધપરિમણ્ડલો;

    Catuppadoyaṃ puriso, nigrodhaparimaṇḍalo;

    ઈસકાયત 3 ગીવો ચ, સબ્બેવ અતિરોચતિ.

    Īsakāyata 4 gīvo ca, sabbeva atirocati.

    ૧૧૦.

    110.

    યં પુચ્છિતો ન તં અક્ખાસિ 5, અઞ્ઞં અક્ખાસિ 6 પુચ્છિતો;

    Yaṃ pucchito na taṃ akkhāsi 7, aññaṃ akkhāsi 8 pucchito;

    અત્તપ્પસંસકો પોસો, નાયં અસ્માક રુચ્ચતીતિ.

    Attappasaṃsako poso, nāyaṃ asmāka ruccatīti.

    ગઙ્ગેય્યજાતકં પઞ્ચમં.

    Gaṅgeyyajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સોભન્તિ મચ્છા ગઙ્ગેય્યા, અથો સોભન્તિ યામુના (સ્યા॰ પી॰)
    2. sobhanti macchā gaṅgeyyā, atho sobhanti yāmunā (syā. pī.)
    3. ઈસમાયત (ક॰)
    4. īsamāyata (ka.)
    5. અક્ખા (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    6. અક્ખાતિ (સ્યા॰ પી॰)
    7. akkhā (sī. syā. pī.)
    8. akkhāti (syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦૫] ૫. ગઙ્ગેય્યજાતકવણ્ણના • [205] 5. Gaṅgeyyajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact