Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા

    Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ખુદ્દસિક્ખા

    Khuddasikkhā

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    (ક)

    (Ka)

    આદિતો ઉપસમ્પન્ન-સિક્ખિતબ્બં સમાતિકં;

    Ādito upasampanna-sikkhitabbaṃ samātikaṃ;

    ખુદ્દસિક્ખં પવક્ખામિ, વન્દિત્વા રતનત્તયં.

    Khuddasikkhaṃ pavakkhāmi, vanditvā ratanattayaṃ.

    તત્રાયં માતિકા

    Tatrāyaṃ mātikā

    (ખ)

    (Kha)

    પારાજિકા ચ ચત્તારો, ગરુકા નવ ચીવરં;

    Pārājikā ca cattāro, garukā nava cīvaraṃ;

    રજનાનિ ચ પત્તો ચ, થાલકા ચ પવારણા.

    Rajanāni ca patto ca, thālakā ca pavāraṇā.

    (ગ)

    (Ga)

    કાલિકા ચ પટિગ્ગાહો, મંસેસુ ચ અકપ્પિયં;

    Kālikā ca paṭiggāho, maṃsesu ca akappiyaṃ;

    નિસ્સગ્ગિયાનિ પાચિત્તિ, સમણકપ્પ ભૂમિયો.

    Nissaggiyāni pācitti, samaṇakappa bhūmiyo.

    (ઘ)

    (Gha)

    ઉપજ્ઝાચરિયવત્તાનિ, વચ્ચપ્પસ્સાવઠાનિકં;

    Upajjhācariyavattāni, vaccappassāvaṭhānikaṃ;

    આપુચ્છકરણં નગ્ગો, ન્હાનકપ્પો અવન્દિયો.

    Āpucchakaraṇaṃ naggo, nhānakappo avandiyo.

    (ઙ)

    (Ṅa)

    ચમ્મં ઉપાહના ચેવ, અનોલોકિયમઞ્જની;

    Cammaṃ upāhanā ceva, anolokiyamañjanī;

    અકપ્પિયસયનાનિ, સમાનાસનિકોપિ ચ.

    Akappiyasayanāni, samānāsanikopi ca.

    (ચ)

    (Ca)

    અસંવાસિકો ચ કમ્મં, મિચ્છાજીવવિવજ્જના;

    Asaṃvāsiko ca kammaṃ, micchājīvavivajjanā;

    વત્તં વિકપ્પના ચેવ, નિસ્સયો કાયબન્ધનં.

    Vattaṃ vikappanā ceva, nissayo kāyabandhanaṃ.

    (છ)

    (Cha)

    પથવી ચ પરિક્ખારો, ભેસજ્જુગ્ગહદૂસનં;

    Pathavī ca parikkhāro, bhesajjuggahadūsanaṃ;

    વસ્સૂપનાયિકા ચેવાવેભઙ્ગિયં પકિણ્ણકં.

    Vassūpanāyikā cevāvebhaṅgiyaṃ pakiṇṇakaṃ.

    (જ)

    (Ja)

    દેસના છન્દદાનાદિ, ઉપોસથપ્પવારણા;

    Desanā chandadānādi, uposathappavāraṇā;

    સંવરો સુદ્ધિ સન્તોસો, ચતુરક્ખા વિપસ્સનાતિ.

    Saṃvaro suddhi santoso, caturakkhā vipassanāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact