Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ખુદ્દસિક્ખા-અભિનવટીકા

    Khuddasikkhā-abhinavaṭīkā

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    તિલોકતિલકં વન્દે, સદ્ધમ્મામતનિમ્મિતં;

    Tilokatilakaṃ vande, saddhammāmatanimmitaṃ;

    સંસુટ્ઠુકતસમ્ભત્તિં, જિનં જનમનોરમં.

    Saṃsuṭṭhukatasambhattiṃ, jinaṃ janamanoramaṃ.

    સારિપુત્તં મહાસામિં, નેકસત્થવિસારદં;

    Sāriputtaṃ mahāsāmiṃ, nekasatthavisāradaṃ;

    મહાગુણં મહાપઞ્ઞં, નમો મે સિરસા ગરું.

    Mahāguṇaṃ mahāpaññaṃ, namo me sirasā garuṃ.

    ખુદ્દસિક્ખાય ટીકા યા, પુરાતના સમીરિતા;

    Khuddasikkhāya ṭīkā yā, purātanā samīritā;

    ન તાય સક્કા સક્કચ્ચં, અત્થો સબ્બત્થ ઞાતવે.

    Na tāya sakkā sakkaccaṃ, attho sabbattha ñātave.

    તતોનેકગુણાનં યો, મઞ્જૂસા રતનાનવ;

    Tatonekaguṇānaṃ yo, mañjūsā ratanānava;

    સુમઙ્ગલસનામેન, તેન પઞ્ઞવતા સતા.

    Sumaṅgalasanāmena, tena paññavatā satā.

    અજ્ઝેસિતો યતિન્દેન, સદારઞ્ઞનિવાસિના;

    Ajjhesito yatindena, sadāraññanivāsinā;

    સવિનિચ્છયમેતિસ્સા, કરિસ્સામત્થવણ્ણનં.

    Savinicchayametissā, karissāmatthavaṇṇanaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact