Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī

    નમો તસ્સ ભગવતો અરહતો સમ્માસમ્બુદ્ધસ્સ

    Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa

    ખુદ્દકનિકાયે

    Khuddakanikāye

    નેત્તિવિભાવિની

    Nettivibhāvinī

    ગન્થારમ્ભકથા

    Ganthārambhakathā

    યજિતબ્બં યજિત્વાન, નમિતબ્બં નમામહં;

    Yajitabbaṃ yajitvāna, namitabbaṃ namāmahaṃ;

    યજનાદ્યાનુભાવેન, અન્તરાયે જહં સદા.

    Yajanādyānubhāvena, antarāye jahaṃ sadā.

    યેન યા રચિતા નેત્તિ, યેન સા અનુમોદિતા;

    Yena yā racitā netti, yena sā anumoditā;

    યેહિ સંવણ્ણના કતા, તેસાનુભાવનિસ્સિતો.

    Yehi saṃvaṇṇanā katā, tesānubhāvanissito.

    કિઞ્ચિ કિઞ્ચિ સરિત્વાન, લીનાલીનાનુસન્ધ્યાદિં;

    Kiñci kiñci saritvāna, līnālīnānusandhyādiṃ;

    કરિસ્સં જિનસુત્તાનં, હિતં નેત્તિવિભાવનં.

    Karissaṃ jinasuttānaṃ, hitaṃ nettivibhāvanaṃ.

    અપ્પમેય્યગુણો મહાધમ્મરાજવ્હયો ભવે;

    Appameyyaguṇo mahādhammarājavhayo bhave;

    અચ્છરિયો અબ્ભુતો યો, બોધિસમ્ભારપૂરણો.

    Acchariyo abbhuto yo, bodhisambhārapūraṇo.

    નાનારટ્ઠિસ્સરિસ્સરો, સેટ્ઠો સાસનપગ્ગહો;

    Nānāraṭṭhissarissaro, seṭṭho sāsanapaggaho;

    પાસંસરાજપાસંસો, નરાચિન્તેય્યચિન્તકો.

    Pāsaṃsarājapāsaṃso, narācinteyyacintako.

    ચિન્તિતકારકો રાજા, સિરટ્ઠિમાલપાલકો;

    Cintitakārako rājā, siraṭṭhimālapālako;

    અજેય્યજેય્યકો મહાચેત્યાદિકારકો સદા.

    Ajeyyajeyyako mahācetyādikārako sadā.

    અસ્સામચ્ચેન બ્યત્તેન, જિનચક્કહિતત્થિના;

    Assāmaccena byattena, jinacakkahitatthinā;

    અનન્તસુતિનામેન, સક્કચ્ચં અભિયાચિતો.

    Anantasutināmena, sakkaccaṃ abhiyācito.

    કામં સંવણ્ણના કતા, થેરાસભેહિ ગમ્ભીરા;

    Kāmaṃ saṃvaṇṇanā katā, therāsabhehi gambhīrā;

    ગમ્ભીરત્તા તુ જાનિતું, જિનપુત્તેહિ દુક્કરા.

    Gambhīrattā tu jānituṃ, jinaputtehi dukkarā.

    તસ્મા યાચિતાનુરૂપેન, કરિસ્સં સાદરં સુણ;

    Tasmā yācitānurūpena, karissaṃ sādaraṃ suṇa;

    સિસ્સસિક્ખનયાનુગં, યોત્તં નેત્તિવિભાવનન્તિ.

    Sissasikkhanayānugaṃ, yottaṃ nettivibhāvananti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / ગન્થારમ્ભકથા • Ganthārambhakathā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિપ્પકરણ-ટીકા • Nettippakaraṇa-ṭīkā / ગન્થારમ્ભકથાવણ્ણના • Ganthārambhakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact