Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કઙ્ખાવિતરણી-અભિનવ-ટીકા • Kaṅkhāvitaraṇī-abhinava-ṭīkā

    ૨. ચીવરવગ્ગો

    2. Cīvaravaggo

    ૧૧. ગરુપાવુરણસિક્ખાપદવણ્ણના

    11. Garupāvuraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    યસ્મા પવારિતટ્ઠાને વિઞ્ઞત્તિ નામ ન પટિસેધેતબ્બા, તસ્મા ભગવા ધમ્મનિમન્તનવસેન પવારિતટ્ઠાને ‘‘વદેથાય્યે, યેનત્થો’’તિ (સારત્થ॰ ટી॰ પાચિત્તિય ૩.૭૮૪) વુત્તાય ચતુક્કંસપરમં વિઞ્ઞાપેતબ્બન્તિ પરિચ્છેદં દસ્સેતીતિ વેદિતબ્બં. તેનેવ ‘‘ચેતાપેતબ્બન્તિ ઠપેત્વા સહધમ્મિકે ચ ઞાતકપ્પવારિતે ચ અઞ્ઞેન કિસ્મિઞ્ચિદેવ ગુણે પરિતુટ્ઠેન ‘વદેથાય્યે, યેનત્થો’તિ વુત્તાય વિઞ્ઞાપેતબ્બ’’ન્તિ વુત્તં. રાજાનન્તિ પસેનદિકોસલરાજાનં.

    Yasmā pavāritaṭṭhāne viññatti nāma na paṭisedhetabbā, tasmā bhagavā dhammanimantanavasena pavāritaṭṭhāne ‘‘vadethāyye, yenattho’’ti (sārattha. ṭī. pācittiya 3.784) vuttāya catukkaṃsaparamaṃ viññāpetabbanti paricchedaṃ dassetīti veditabbaṃ. Teneva ‘‘cetāpetabbanti ṭhapetvā sahadhammike ca ñātakappavārite ca aññena kismiñcideva guṇe parituṭṭhena ‘vadethāyye, yenattho’ti vuttāya viññāpetabba’’nti vuttaṃ. Rājānanti pasenadikosalarājānaṃ.

    ગરુપાવુરણસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Garupāvuraṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact