Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. ગતિસુત્તં

    6. Gatisuttaṃ

    ૬૮. ‘‘પઞ્ચિમા, ભિક્ખવે, ગતિયો. કતમા પઞ્ચ? નિરયો, તિરચ્છાનયોનિ , પેત્તિવિસયો, મનુસ્સા, દેવા – ઇમા ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચ ગતિયો.

    68. ‘‘Pañcimā, bhikkhave, gatiyo. Katamā pañca? Nirayo, tiracchānayoni , pettivisayo, manussā, devā – imā kho, bhikkhave, pañca gatiyo.

    ‘‘ઇમાસં ખો, ભિક્ખવે, પઞ્ચન્નં ગતીનં પહાનાય…પે॰… ઇમે ચત્તારો સતિપટ્ઠાના ભાવેતબ્બા’’તિ. છટ્ઠં.

    ‘‘Imāsaṃ kho, bhikkhave, pañcannaṃ gatīnaṃ pahānāya…pe… ime cattāro satipaṭṭhānā bhāvetabbā’’ti. Chaṭṭhaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact