Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. ગિહિસામીચિસુત્તવણ્ણના

    10. Gihisāmīcisuttavaṇṇanā

    ૬૦. દસમે ગિહિસામીચિપટિપદન્તિ ગિહીનં અનુચ્છવિકં પટિપત્તિં. પચ્ચુપટ્ઠિતો હોતીતિ અતિહરિત્વા દાતુકામતાય પતિઉપટ્ઠિતો હોતિ ઉપગતો, ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ ચીવરં દેતીતિ અત્થો.

    60. Dasame gihisāmīcipaṭipadanti gihīnaṃ anucchavikaṃ paṭipattiṃ. Paccupaṭṭhito hotīti atiharitvā dātukāmatāya patiupaṭṭhito hoti upagato, bhikkhusaṅghassa cīvaraṃ detīti attho.

    ઉપટ્ઠિતાતિ ઉપટ્ઠાયકો. તેસં દિવા ચ રત્તો ચાતિ યે એવં ચતૂહિ પચ્ચયેહિ ઉપટ્ઠહન્તિ, તેસં દિવા ચ રત્તિઞ્ચ પરિચ્ચાગવસેન ચ અનુસ્સરણવસેન ચ સદા પુઞ્ઞં પવડ્ઢતિ. સગ્ગઞ્ચ કમતિટ્ઠાનન્તિ તાદિસો ચ ભદ્દકં કમ્મં કત્વા સગ્ગટ્ઠાનં ઉપગચ્છતિ. ઇમેસુ ચતૂસુપિ સુત્તેસુ આગારિયપટિપદા કથિતા. સોતાપન્નસકદાગામીનમ્પિ વટ્ટતિ.

    Upaṭṭhitāti upaṭṭhāyako. Tesaṃ divā ca ratto cāti ye evaṃ catūhi paccayehi upaṭṭhahanti, tesaṃ divā ca rattiñca pariccāgavasena ca anussaraṇavasena ca sadā puññaṃ pavaḍḍhati. Saggañca kamatiṭṭhānanti tādiso ca bhaddakaṃ kammaṃ katvā saggaṭṭhānaṃ upagacchati. Imesu catūsupi suttesu āgāriyapaṭipadā kathitā. Sotāpannasakadāgāmīnampi vaṭṭati.

    પુઞ્ઞાભિસન્દવગ્ગો પઠમો.

    Puññābhisandavaggo paṭhamo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. ગિહિસામીચિસુત્તં • 10. Gihisāmīcisuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૭-૧૦. સુપ્પવાસાસુત્તાદિવણ્ણના • 7-10. Suppavāsāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact