Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૮૪. ગિરિદત્તજાતકં (૨-૪-૪)

    184. Giridattajātakaṃ (2-4-4)

    ૬૭.

    67.

    દૂસિતો ગિરિદત્તેન 1, હયો સામસ્સ પણ્ડવો;

    Dūsito giridattena 2, hayo sāmassa paṇḍavo;

    પોરાણં પકતિં હિત્વા, તસ્સેવાનુવિધિય્યતિ 3.

    Porāṇaṃ pakatiṃ hitvā, tassevānuvidhiyyati 4.

    ૬૮.

    68.

    સચે ચ તનુજો પોસો, સિખરાકાર 5 કપ્પિતો;

    Sace ca tanujo poso, sikharākāra 6 kappito;

    આનને નં 7 ગહેત્વાન, મણ્ડલે પરિવત્તયે;

    Ānane naṃ 8 gahetvāna, maṇḍale parivattaye;

    ખિપ્પમેવ પહન્ત્વાન, તસ્સેવાનુવિધિય્યતીતિ.

    Khippameva pahantvāna, tassevānuvidhiyyatīti.

    ગિરિદત્તજાતકં ચતુત્થં.

    Giridattajātakaṃ catutthaṃ.







    Footnotes:
    1. ગિરિદન્તેન (પી॰)
    2. giridantena (pī.)
    3. નુવિધીયતિ (સી॰ પી॰)
    4. nuvidhīyati (sī. pī.)
    5. સિઙ્ગારાકાર (સ્યા॰)
    6. siṅgārākāra (syā.)
    7. તં (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    8. taṃ (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૮૪] ૪. ગિરિદત્તજાતકવણ્ણના • [184] 4. Giridattajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact