Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. ગીતસ્સરસુત્તવણ્ણના

    9. Gītassarasuttavaṇṇanā

    ૨૦૯. નવમે આયતકેનાતિ દીઘેન, પરિપુણ્ણપદબ્યઞ્જનકં ગાથાવત્તઞ્ચ વિનાસેત્વા પવત્તેન. સરકુત્તિમ્પિ નિકામયમાનસ્સાતિ એવં ગીતસ્સરો કાતબ્બોતિ સરકિરિયં પત્થયમાનસ્સ. સમાધિસ્સ ભઙ્ગો હોતીતિ સમથવિપસ્સનાચિત્તસ્સ વિનાસો હોતિ.

    209. Navame āyatakenāti dīghena, paripuṇṇapadabyañjanakaṃ gāthāvattañca vināsetvā pavattena. Sarakuttimpi nikāmayamānassāti evaṃ gītassaro kātabboti sarakiriyaṃ patthayamānassa. Samādhissa bhaṅgo hotīti samathavipassanācittassa vināso hoti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. ગીતસ્સરસુત્તં • 9. Gītassarasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. ગીતસ્સરસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Gītassarasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact