Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૩. ગોસાલત્થેરગાથા

    3. Gosālattheragāthā

    ૨૩.

    23.

    ‘‘અહં ખો વેળુગુમ્બસ્મિં, ભુત્વાન મધુપાયસં;

    ‘‘Ahaṃ kho veḷugumbasmiṃ, bhutvāna madhupāyasaṃ;

    પદક્ખિણં સમ્મસન્તો, ખન્ધાનં ઉદયબ્બયં;

    Padakkhiṇaṃ sammasanto, khandhānaṃ udayabbayaṃ;

    સાનું પટિગમિસ્સામિ, વિવેકમનુબ્રૂહય’’ન્તિ.

    Sānuṃ paṭigamissāmi, vivekamanubrūhaya’’nti.

    … ગોસાલો થેરો….

    … Gosālo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૩. ગોસાલત્થેરગાથાવણ્ણના • 3. Gosālattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact