Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૪. ગોતમત્થેરગાથા

    14. Gotamattheragāthā

    ૨૫૮.

    258.

    ‘‘સંસરં હિ નિરયં અગચ્છિસ્સં, પેતલોકમગમં પુનપ્પુનં;

    ‘‘Saṃsaraṃ hi nirayaṃ agacchissaṃ, petalokamagamaṃ punappunaṃ;

    દુક્ખમમ્હિપિ તિરચ્છાનયોનિયં, નેકધા હિ વુસિતં ચિરં મયા.

    Dukkhamamhipi tiracchānayoniyaṃ, nekadhā hi vusitaṃ ciraṃ mayā.

    ૨૫૯.

    259.

    ‘‘માનુસોપિ ચ ભવોભિરાધિતો, સગ્ગકાયમગમં સકિં સકિં;

    ‘‘Mānusopi ca bhavobhirādhito, saggakāyamagamaṃ sakiṃ sakiṃ;

    રૂપધાતુસુ અરૂપધાતુસુ, નેવસઞ્ઞિસુ અસઞ્ઞિસુટ્ઠિતં.

    Rūpadhātusu arūpadhātusu, nevasaññisu asaññisuṭṭhitaṃ.

    ૨૬૦.

    260.

    ‘‘સમ્ભવા સુવિદિતા અસારકા, સઙ્ખતા પચલિતા સદેરિતા;

    ‘‘Sambhavā suviditā asārakā, saṅkhatā pacalitā saderitā;

    તં વિદિત્વા મહમત્તસમ્ભવં, સન્તિમેવ સતિમા સમજ્ઝગ’’ન્તિ.

    Taṃ viditvā mahamattasambhavaṃ, santimeva satimā samajjhaga’’nti.

    … ગોતમો થેરો….

    … Gotamo thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૪. ગોતમત્થેરગાથાવણ્ણના • 14. Gotamattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact