Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૨૭. ગૂથપાણજાતકં (૨-૮-૭)

    227. Gūthapāṇajātakaṃ (2-8-7)

    ૧૫૩.

    153.

    સૂરો સૂરેન સઙ્ગમ્મ, વિક્કન્તેન પહારિના;

    Sūro sūrena saṅgamma, vikkantena pahārinā;

    એહિ નાગ નિવત્તસ્સુ, કિં નુ ભીતો પલાયસિ;

    Ehi nāga nivattassu, kiṃ nu bhīto palāyasi;

    પસ્સન્તુ અઙ્ગમગધા, મમ તુય્હઞ્ચ વિક્કમં.

    Passantu aṅgamagadhā, mama tuyhañca vikkamaṃ.

    ૧૫૪.

    154.

    ન તં પાદા વધિસ્સામિ, ન દન્તેહિ ન સોણ્ડિયા;

    Na taṃ pādā vadhissāmi, na dantehi na soṇḍiyā;

    મીળ્હેન તં વધિસ્સામિ, પૂતિ હઞ્ઞતુ પૂતિનાતિ.

    Mīḷhena taṃ vadhissāmi, pūti haññatu pūtināti.

    ગૂથપાણજાતકં સત્તમં.

    Gūthapāṇajātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૨૭] ૭. ગૂથપાણજાતકવણ્ણના • [227] 7. Gūthapāṇajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact