Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā

    3. ஹஸத⁴ம்மஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    3. Hasadhammasikkhāpadavaṇṇanā

    336. ததியே கத²ங் திவேத³னங்? ஹஸாதி⁴ப்பாயேனேவ ‘‘பரஸ்ஸ து³க்க²ங் உப்பாதெ³ஸ்ஸாமீ’’தி உத³கங் கி²பந்தஸ்ஸ து³க்க²வேத³னங். ஸேஸங் உத்தானங்.

    336. Tatiye kathaṃ tivedanaṃ? Hasādhippāyeneva ‘‘parassa dukkhaṃ uppādessāmī’’ti udakaṃ khipantassa dukkhavedanaṃ. Sesaṃ uttānaṃ.

    இத³ங் ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ஞ்சே, திகபாசித்தியங் கத²ங்;

    Idaṃ saññāvimokkhañce, tikapācittiyaṃ kathaṃ;

    கீளிதங்வ அகீளாதி, மிச்சா²கா³ஹேன தங் ஸியா.

    Kīḷitaṃva akīḷāti, micchāgāhena taṃ siyā.

    எத்தாவதா கத²ங் கீளா, இதி கீளாயங் ஏவாயங்;

    Ettāvatā kathaṃ kīḷā, iti kīḷāyaṃ evāyaṃ;

    அகீளாஸஞ்ஞீ ஹோதெத்த², வினயத்த²ங் ஸமாத³யே.

    Akīḷāsaññī hotettha, vinayatthaṃ samādaye.

    ஏகந்தாகுஸலோ யஸ்மா, கீளாயாபி⁴ரதமனோ;

    Ekantākusalo yasmā, kīḷāyābhiratamano;

    தஸ்மா அகுஸலங் சித்தங், ஏகமேவெத்த² லப்³ப⁴தீதி.

    Tasmā akusalaṃ cittaṃ, ekamevettha labbhatīti.

    ஹஸத⁴ம்மஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Hasadhammasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 6. ஸுராபானவக்³கோ³ • 6. Surāpānavaggo

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 3. ஹஸத⁴ம்மஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Hasadhammasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 3. ஹஸத⁴ம்மஸிக்கா²பத³ங் • 3. Hasadhammasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact