Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળનિદ્દેસપાળિ • Cūḷaniddesapāḷi

    ૮. હેમકમાણવપુચ્છા

    8. Hemakamāṇavapucchā

    ૧૦૯.

    109.

    ‘‘યે મે પુબ્બે વિયાકંસુ, [ઇચ્ચાયસ્મા હેમકો]

    ‘‘Ye me pubbe viyākaṃsu, [iccāyasmā hemako]

    હુરં ગોતમસાસના;

    Huraṃ gotamasāsanā;

    ઇચ્ચાસિ ઇતિ ભવિસ્સતિ, સબ્બં તં ઇતિહીતિહં;

    Iccāsi iti bhavissati, sabbaṃ taṃ itihītihaṃ;

    સબ્બં તં તક્કવડ્ઢનં, નાહં તત્થ અભિરમિં.

    Sabbaṃ taṃ takkavaḍḍhanaṃ, nāhaṃ tattha abhiramiṃ.

    ૧૧૦.

    110.

    ‘‘ત્વઞ્ચ મે ધમ્મમક્ખાહિ, તણ્હાનિગ્ઘાતનં મુનિ;

    ‘‘Tvañca me dhammamakkhāhi, taṇhānigghātanaṃ muni;

    યં વિદિત્વા સતો ચરં, તરે લોકે વિસત્તિકં’’.

    Yaṃ viditvā sato caraṃ, tare loke visattikaṃ’’.

    ૧૧૧.

    111.

    ‘‘ઇધ દિટ્ઠસુતમુતવિઞ્ઞાતેસુ, પિયરૂપેસુ હેમક;

    ‘‘Idha diṭṭhasutamutaviññātesu, piyarūpesu hemaka;

    છન્દરાગવિનોદનં, નિબ્બાનપદમચ્ચુતં.

    Chandarāgavinodanaṃ, nibbānapadamaccutaṃ.

    ૧૧૨.

    112.

    ‘‘એતદઞ્ઞાય યે સતા, દિટ્ઠધમ્માભિનિબ્બુતા;

    ‘‘Etadaññāya ye satā, diṭṭhadhammābhinibbutā;

    ઉપસન્તા ચ તે સદા, તિણ્ણા લોકે વિસત્તિક’’ન્તિ.

    Upasantā ca te sadā, tiṇṇā loke visattika’’nti.

    હેમકમાણવપુચ્છા અટ્ઠમા.

    Hemakamāṇavapucchā aṭṭhamā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / ચૂળનિદ્દેસ-અટ્ઠકથા • Cūḷaniddesa-aṭṭhakathā / ૮. હેમકમાણવસુત્તનિદ્દેસવણ્ણના • 8. Hemakamāṇavasuttaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact