Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સુત્તનિપાતપાળિ • Suttanipātapāḷi

    ૮. હેમકમાણવપુચ્છા

    8. Hemakamāṇavapucchā

    ૧૦૯૦.

    1090.

    ‘‘યે મે પુબ્બે વિયાકંસુ, (ઇચ્ચાયસ્મા હેમકો)

    ‘‘Ye me pubbe viyākaṃsu, (iccāyasmā hemako)

    હુરં ગોતમસાસના;

    Huraṃ gotamasāsanā;

    ઇચ્ચાસિ ઇતિ ભવિસ્સતિ, સબ્બં તં ઇતિહીતિહં;

    Iccāsi iti bhavissati, sabbaṃ taṃ itihītihaṃ;

    સબ્બં તં તક્કવડ્ઢનં, નાહં તત્થ અભિરમિં.

    Sabbaṃ taṃ takkavaḍḍhanaṃ, nāhaṃ tattha abhiramiṃ.

    ૧૦૯૧.

    1091.

    ‘‘ત્વઞ્ચ મે ધમ્મમક્ખાહિ, તણ્હાનિગ્ઘાતનં મુનિ;

    ‘‘Tvañca me dhammamakkhāhi, taṇhānigghātanaṃ muni;

    યં વિદિત્વા સતો ચરં, તરે લોકે વિસત્તિકં’’.

    Yaṃ viditvā sato caraṃ, tare loke visattikaṃ’’.

    ૧૦૯૨.

    1092.

    ‘‘ઇધ દિટ્ઠસુતમુતવિઞ્ઞાતેસુ, પિયરૂપેસુ હેમક;

    ‘‘Idha diṭṭhasutamutaviññātesu, piyarūpesu hemaka;

    છન્દરાગવિનોદનં, નિબ્બાનપદમચ્ચુતં.

    Chandarāgavinodanaṃ, nibbānapadamaccutaṃ.

    ૧૦૯૩.

    1093.

    ‘‘એતદઞ્ઞાય યે સતા, દિટ્ઠધમ્માભિનિબ્બુતા;

    ‘‘Etadaññāya ye satā, diṭṭhadhammābhinibbutā;

    ઉપસન્તા ચ તે સદા, તિણ્ણા લોકે વિસત્તિક’’ન્તિ.

    Upasantā ca te sadā, tiṇṇā loke visattika’’nti.

    હેમકમાણવપુચ્છા અટ્ઠમા નિટ્ઠિતા.

    Hemakamāṇavapucchā aṭṭhamā niṭṭhitā.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / સુત્તનિપાત-અટ્ઠકથા • Suttanipāta-aṭṭhakathā / ૮. હેમકસુત્તવણ્ણના • 8. Hemakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact