Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. મહાવગ્ગો

    7. Mahāvaggo

    ૧. હિરિઓત્તપ્પસુત્તવણ્ણના

    1. Hiriottappasuttavaṇṇanā

    ૬૫. સત્તમસ્સ પઠમે હતૂપનિસોતિ હતઉપનિસો છિન્નપચ્ચયો. યથાભૂતઞાણદસ્સનન્તિ તરુણવિપસ્સના. નિબ્બિદાવિરાગોતિ બલવવિપસ્સના ચેવ મગ્ગો ચ. વિમુત્તિઞાણદસ્સનન્તિ અરહત્તવિમુત્તિ ચ પચ્ચવેક્ખણા ચ.

    65. Sattamassa paṭhame hatūpanisoti hataupaniso chinnapaccayo. Yathābhūtañāṇadassananti taruṇavipassanā. Nibbidāvirāgoti balavavipassanā ceva maggo ca. Vimuttiñāṇadassananti arahattavimutti ca paccavekkhaṇā ca.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. હિરીઓત્તપ્પસુત્તં • 1. Hirīottappasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. હિરિઓત્તપ્પસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Hiriottappasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact