Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯-૧૦. ઇધલોકિકસુત્તદ્વયવણ્ણના

    9-10. Idhalokikasuttadvayavaṇṇanā

    ૪૯-૫૦. નવમે અયં’સ લોકો આરદ્ધો હોતીતિ અયમસ્સ લોકો ઇધલોકે કરણમત્તાય આરદ્ધત્તા પરિપુણ્ણત્તા આરદ્ધો હોતિ પરિપુણ્ણો. સોળસાકારસમ્પન્નાતિ સુત્તે વુત્તેહિ અટ્ઠહિ, ગાથાસુ અટ્ઠહીતિ સોળસહિ આકારેહિ સમન્નાગતા, યાનિ વા અટ્ઠઙ્ગાનિ પરમ્પિ તેસુ સમાદપેતીતિ એવમ્પિ સોળસાકારસમ્પન્નાતિ એકે. સદ્ધાસીલપઞ્ઞા પનેત્થ મિસ્સિકા કથિતા. દસમં ભિક્ખુસઙ્ઘસ્સ કથિતં. સબ્બસુત્તેસુ પન યં ન વુત્તં, તં હેટ્ઠા આગતનયત્તા ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    49-50. Navame ayaṃ’sa loko āraddho hotīti ayamassa loko idhaloke karaṇamattāya āraddhattā paripuṇṇattā āraddho hoti paripuṇṇo. Soḷasākārasampannāti sutte vuttehi aṭṭhahi, gāthāsu aṭṭhahīti soḷasahi ākārehi samannāgatā, yāni vā aṭṭhaṅgāni parampi tesu samādapetīti evampi soḷasākārasampannāti eke. Saddhāsīlapaññā panettha missikā kathitā. Dasamaṃ bhikkhusaṅghassa kathitaṃ. Sabbasuttesu pana yaṃ na vuttaṃ, taṃ heṭṭhā āgatanayattā uttānatthamevāti.

    ઉપોસથવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Uposathavaggo pañcamo.

    પઠમપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.

    Paṭhamapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. પઠમઇધલોકિકસુત્તં • 9. Paṭhamaidhalokikasuttaṃ
    ૧૦. દુતિયઇધલોકિકસુત્તં • 10. Dutiyaidhalokikasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯-૧૦. પઠમઇધલોકિકસુત્તાદિવણ્ણના • 9-10. Paṭhamaidhalokikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact