Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    8. இந்த்³ரியஸங்வரஸுத்தவண்ணனா

    8. Indriyasaṃvarasuttavaṇṇanā

    50. அட்ட²மே ஹதூபனிஸங் ஹோதீதி ஹதூபனிஸ்ஸயங் ஹோதி. ஸீலவிபன்னஸ்ஸாதி விபன்னஸீலஸ்ஸ. யதா²பூ⁴தஞாணத³ஸ்ஸனந்தி தருணவிபஸ்ஸனாஞாணங். நிப்³பி³தா³விராகோ³தி எத்த² நிப்³பி³தா³ ப³லவவிபஸ்ஸனா, விராகோ³ அரியமக்³கோ³. விமுத்திஞாணத³ஸ்ஸனந்தி எத்த² விமுத்தீதி அரஹத்தப²லங், ஞாணத³ஸ்ஸனந்தி பச்சவெக்க²ணஞாணங். உபனிஸ்ஸயஸம்பன்னங் ஹோதீதி ஸம்பன்னஉபனிஸ்ஸயங் ஹோதி. இமஸ்மிங் ஸுத்தே ஸீலானுரக்க²ணஇந்த்³ரியஸங்வரோ கதி²தோ.

    50. Aṭṭhame hatūpanisaṃ hotīti hatūpanissayaṃ hoti. Sīlavipannassāti vipannasīlassa. Yathābhūtañāṇadassananti taruṇavipassanāñāṇaṃ. Nibbidāvirāgoti ettha nibbidā balavavipassanā, virāgo ariyamaggo. Vimuttiñāṇadassananti ettha vimuttīti arahattaphalaṃ, ñāṇadassananti paccavekkhaṇañāṇaṃ. Upanissayasampannaṃ hotīti sampannaupanissayaṃ hoti. Imasmiṃ sutte sīlānurakkhaṇaindriyasaṃvaro kathito.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 8. இந்த்³ரியஸங்வரஸுத்தங் • 8. Indriyasaṃvarasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 8. இந்த்³ரியஸங்வரஸுத்தவண்ணனா • 8. Indriyasaṃvarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact