Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. ઇન્દ્રિયસંવરસુત્તવણ્ણના

    8. Indriyasaṃvarasuttavaṇṇanā

    ૫૦. અટ્ઠમે હતૂપનિસં હોતીતિ હતૂપનિસ્સયં હોતિ. સીલવિપન્નસ્સાતિ વિપન્નસીલસ્સ. યથાભૂતઞાણદસ્સનન્તિ તરુણવિપસ્સનાઞાણં. નિબ્બિદાવિરાગોતિ એત્થ નિબ્બિદા બલવવિપસ્સના, વિરાગો અરિયમગ્ગો. વિમુત્તિઞાણદસ્સનન્તિ એત્થ વિમુત્તીતિ અરહત્તફલં, ઞાણદસ્સનન્તિ પચ્ચવેક્ખણઞાણં. ઉપનિસ્સયસમ્પન્નં હોતીતિ સમ્પન્નઉપનિસ્સયં હોતિ. ઇમસ્મિં સુત્તે સીલાનુરક્ખણઇન્દ્રિયસંવરો કથિતો.

    50. Aṭṭhame hatūpanisaṃ hotīti hatūpanissayaṃ hoti. Sīlavipannassāti vipannasīlassa. Yathābhūtañāṇadassananti taruṇavipassanāñāṇaṃ. Nibbidāvirāgoti ettha nibbidā balavavipassanā, virāgo ariyamaggo. Vimuttiñāṇadassananti ettha vimuttīti arahattaphalaṃ, ñāṇadassananti paccavekkhaṇañāṇaṃ. Upanissayasampannaṃ hotīti sampannaupanissayaṃ hoti. Imasmiṃ sutte sīlānurakkhaṇaindriyasaṃvaro kathito.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. ઇન્દ્રિયસંવરસુત્તં • 8. Indriyasaṃvarasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮. ઇન્દ્રિયસંવરસુત્તવણ્ણના • 8. Indriyasaṃvarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact