Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. ચતુત્થપણ્ણાસકં

    4. Catutthapaṇṇāsakaṃ

    (૧૬) ૧. ઇન્દ્રિયવગ્ગો

    (16) 1. Indriyavaggo

    ૧. ઇન્દ્રિયસુત્તં

    1. Indriyasuttaṃ

    ૧૫૧. ‘‘ચત્તારિમાનિ , ભિક્ખવે, ઇન્દ્રિયાનિ. કતમાનિ ચત્તારિ? સદ્ધિન્દ્રિયં, વીરિયિન્દ્રિયં, સતિન્દ્રિયં, સમાધિન્દ્રિયં – ઇમાનિ ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારિ ઇન્દ્રિયાની’’તિ. પઠમં.

    151. ‘‘Cattārimāni , bhikkhave, indriyāni. Katamāni cattāri? Saddhindriyaṃ, vīriyindriyaṃ, satindriyaṃ, samādhindriyaṃ – imāni kho, bhikkhave, cattāri indriyānī’’ti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. ઇન્દ્રિયસુત્તાદિવણ્ણના • 1. Indriyasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૫. ઇન્દ્રિયસુત્તાદિવણ્ણના • 1-5. Indriyasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact