Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. ઇસિદત્તત્થેરગાથા

    10. Isidattattheragāthā

    ૧૨૦.

    120.

    ‘‘પઞ્ચક્ખન્ધા પરિઞ્ઞાતા, તિટ્ઠન્તિ છિન્નમૂલકા;

    ‘‘Pañcakkhandhā pariññātā, tiṭṭhanti chinnamūlakā;

    દુક્ખક્ખયો અનુપ્પત્તો,પત્તો મે આસવક્ખયો’’તિ.

    Dukkhakkhayo anuppatto,patto me āsavakkhayo’’ti.

    … ઇસિદત્તો થેરો….

    … Isidatto thero….

    વગ્ગો દ્વાદસમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo dvādasamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    જેન્તો ચ વચ્છગોત્તો ચ, વચ્છો ચ વનસવ્હયો;

    Jento ca vacchagotto ca, vaccho ca vanasavhayo;

    અધિમુત્તો મહાનામો, પારાપરિયો યસોપિ ચ;

    Adhimutto mahānāmo, pārāpariyo yasopi ca;

    કિમિલો વજ્જિપુત્તો ચ, ઇસિદત્તો મહાયસોતિ.

    Kimilo vajjiputto ca, isidatto mahāyasoti.

    એકકનિપાતો નિટ્ઠિતો.

    Ekakanipāto niṭṭhito.

    તત્રુદ્દાનં –

    Tatruddānaṃ –

    વીસુત્તરસતં થેરા, કતકિચ્ચા અનાસવા;

    Vīsuttarasataṃ therā, katakiccā anāsavā;

    એકકેવ નિપાતમ્હિ, સુસઙ્ગીતા મહેસિભીતિ.

    Ekakeva nipātamhi, susaṅgītā mahesibhīti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. ઇસિદત્તત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Isidattattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact