Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૪૧૪. જાગરજાતકં (૭-૨-૯)

    414. Jāgarajātakaṃ (7-2-9)

    ૧૩૫.

    135.

    કોધ જાગરતં સુત્તો, કોધ સુત્તેસુ જાગરો;

    Kodha jāgarataṃ sutto, kodha suttesu jāgaro;

    કો મમેતં વિજાનાતિ, કો તં પટિભણાતિ મે.

    Ko mametaṃ vijānāti, ko taṃ paṭibhaṇāti me.

    ૧૩૬.

    136.

    અહં જાગરતં સુત્તો, અહં સુત્તેસુ જાગરો;

    Ahaṃ jāgarataṃ sutto, ahaṃ suttesu jāgaro;

    અહમેતં વિજાનામિ, અહં પટિભણામિ તે.

    Ahametaṃ vijānāmi, ahaṃ paṭibhaṇāmi te.

    ૧૩૭.

    137.

    કથં જાગરતં સુત્તો, કથં સુત્તેસુ જાગરો;

    Kathaṃ jāgarataṃ sutto, kathaṃ suttesu jāgaro;

    કથં એતં વિજાનાસિ, કથં પટિભણાસિ મે.

    Kathaṃ etaṃ vijānāsi, kathaṃ paṭibhaṇāsi me.

    ૧૩૮.

    138.

    યે ધમ્મં નપ્પજાનન્તિ, સંયમોતિ દમોતિ ચ;

    Ye dhammaṃ nappajānanti, saṃyamoti damoti ca;

    તેસુ સુપ્પમાનેસુ, અહં જગ્ગામિ દેવતે.

    Tesu suppamānesu, ahaṃ jaggāmi devate.

    ૧૩૯.

    139.

    યેસં રાગો ચ દોસો ચ, અવિજ્જા ચ વિરાજિતા;

    Yesaṃ rāgo ca doso ca, avijjā ca virājitā;

    તેસુ જાગરમાનેસુ, અહં સુત્તોસ્મિ દેવતે.

    Tesu jāgaramānesu, ahaṃ suttosmi devate.

    ૧૪૦.

    140.

    એવં જાગરતં સુત્તો, એવં સુત્તેસુ જાગરો;

    Evaṃ jāgarataṃ sutto, evaṃ suttesu jāgaro;

    એવમેતં વિજાનામિ, એવં પટિભણામિ તે.

    Evametaṃ vijānāmi, evaṃ paṭibhaṇāmi te.

    ૧૪૧.

    141.

    સાધુ જાગરતં સુત્તો, સાધુ સુત્તેસુ જાગરો;

    Sādhu jāgarataṃ sutto, sādhu suttesu jāgaro;

    સાધુમેતં વિજાનાસિ, સાધુ પટિભણાસિ મેતિ.

    Sādhumetaṃ vijānāsi, sādhu paṭibhaṇāsi meti.

    જાગરજાતકં નવમં.

    Jāgarajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૪૧૪] ૯. જાગરજાતકવણ્ણના • [414] 9. Jāgarajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact